Akreditovaný výcvik v PBS (Positive Behaviour Support – Podpora pozitivního chování)

Akreditovaný výcvik v PBS (Positive Behaviour Support – Podpora pozitivního chování)

Akreditace

Výcvik odborníků v metodě Podpora pozitivního chování (PBS) v České republice II. ( 130 hodin), číslo akreditace A2022/0869-SP/PC/VP

Pro koho ve výcvik určený

Výcvik je určen pracovníkům v sociálních službách, jejichž klienti mají intelektové znevýhodnění a náročné chování. Pracovníkům, kteří mají praxi v oblasti přímé péče nebo v řízení organizace poskytující přímou péči. (Výcvik není určen rodičům a rodinným pečujícím.)

Výběr účastníků

Z přihlášených zájemců bude vybrána skupina 20 účastníků. Součástí výběru uchazečů je individuální online rozhovor se zástupci spolku Naděje pro děti úplňku. Termíny pohovoru si budete moci zvolit v přihlašovacím formuláři (od září 2024). Doba trvání pohovoru cca 30 min.

PŘIHLÁŠKY

Máte-li zájem o výcvik, vyplňte prosím nezávazný formulář s předběžným zájmem, my vám pak napíšeme včas, že přihlašování je spuštěno:
https://detiuplnku.prihlasky.online/predbezny-zajem-o-akreditovany-vycvik-v-metode-pbs

Přihlašování bude probíhat od září 2024.

Termín konání a hodinová dotace

Výcvik bude probíhat od února 2025, v rozsahu 130 hodin (včetně individuální konzultace s lektorem Brianem Mc Donaldem prostřednictvím videohovoru a tlumočením do českého jazyka a včetně hodin na samostudium a vypracování samostatné práce). 

Výcvik bude probíhat ve třech blocích – prezenční výuka (3 x 4 dny + 1 den obhajoba). Termíny se obvykle snažíme vypisovat ve dnech so-út. K poslednímu bloku je pak přiřazen 1 den na závěrečnou obhajobu.

Časový harmonogram zveřejníme se spuštěním přihlašování v září 2024. 

LEKTOR: Brian Mc Donald

Výcvik je vedený v angličtině, všechny části výcviku budeme tlumočit do češtiny: výukovou část, individuální konzultaci případové studie prostřednictvím videohovoru, e-mailovou komunikaci s Brianem. Znalost anglického jazyka není podmínkou účasti ve výcviku.

CENA:

Přibližná částka se bude pohybovat kolem 65.000,- za celý výcvik, konkrétní částku zveřejníme se spuštěním přihlašování v září 2024.

Místo konání

Praha

Co se naučíte

Absolventi výcviku – odborníci v PBS – budou schopni analyticky a na základě objektivních zjištění předcházet situacím, které vyvolávají u jedince chování náročné na péči, provést detailní analýzu a navrhnout podporu, vycházející z respektu k základním lidským právům.

TEMATICKÉ OKRUHY VÝCVIKU:

  • Autismus, mentální postižení a přidružené poruchy

    Model pozitivní podpory chování

    Funkční hodnocení chování

    Intervenční vývoj

    Udržování plánu Podpory pozitivního chování

    Faktory implementace

Potřebujete více informací?

Napište Lucii Mráčkové na lucie.mrackova@detiuplnku.cz