Hledáme nové hostitele homesharingu

Hledáme nové hostitele homesharingu

💙 Pomáhejte s námi, zapojte se do homesharingu. Hledáme parťáky s laskavým srdcem. Darujte odpoledne.

Máte-li trochu volného času a chuť pomáhat, pojďte do toho! Že nevíte o dětech s mentálním postiženíma autismem nic? Nevadí, všechno vás naučíme, stačí mít jen otevřenou mysl a trochu volnho času.

Přijďte na nezávazné informační setkáníkde se dozvíte se všechno potřebné a budete se moci rozhodnout, zda do homesharingu půjdete s námi. Těšíme se na vás u nás v Praze 7 v Holešovicích 21. 2. od 18.00 do 19.30. Prosíme, přihlaste se předem přes formulář, děkujeme.

Nebo kontaktujte koordinátorku homesharingu Nelu Čeňkovou: 720 028 535, nela.cenkova@detiuplnku.cz.

Co je homesharing a jak funguje?

Homesharing spojuje pečující rodiny s lidmi, kteří chtějí a mohou věnovat kousek svého volného času dítěti s mentálním postižením a autismem.

Hostitel si dítě bere pravidelně, třebas na jedno odpoledne dvakrát za měsíc, společně si hrají, chodí na procházky, kreslí, dají si svačinku. Dítě se pak vrací zpátky do své rodiny. Dítě najde nového kamaráda, který mu pomáhá objevovat svět, zatímco jeho rodina si může vydechnout a nabrat nové síly.

Homesharing je komunitní podpora, nabízí přijetí, pochopení, vztah a přirozené začlenění do společnosti. Pomáhá rodinám, pro které v Česku zoufale chybí podpora sociálního systému pro děti s PAS+.

Od ledna 2024 je homesharing Dětí úplňku financován z Evropského sociálního fondu OPZ+ v projektu Podpora služeb pro ohrožené děti, rodiny a mladé dospělé. Děkujeme.