Homesharing obohacuje naše životy

Homesharing obohacuje naše životy

“Existují rodiny které nemají šanci si odpočinout. Nikdy. Protože 24 hodin denně pečují o svoje děti s mentálním postižením. Naštěstí existuje řešení: homesharing,” říká Eva Holubová.

Homesharing propojuje dlouhodobě pečující rodiny s těmi, kteří chtějí a mohou část svého volného času věnovat dítěti s postižením a pečovat o něj jako jeho tzv. hostitelé. Hostitel si pravidelně bere dítě na předem domluvený čas k sobě domů, společně si hrají, chodí na procházky nebo kreslí… Dítě se pak vrací zpátky do své rodiny. Dítě získává nové kontakty a dovednosti. Jeho rodina si může vydechnout a nabrat nové síly. Hostitel získá nová přátelství, nečekaná dobrodružství, nový pohled na svět a chvíle, které dávají smysl.

Staňte se jedním z hostitelů i vy. Darujte chvíle svého času dětem s postižením a jejich rodinám.

Přijďte na nezávazné informační setkání o homesharingu

Setkáte s naším týmem, poslechnete si zkušenosti hostitelů i rodičů zapojených v homesharingu. Dozvíte se všechno potřebné a budete se moci rozhodnout, zda do homesharingu půjdete s námi. Těšíme se na vás 3. 5. 2022 od 18.00 do 19.30 u nás v Praze 7 v Holešovicích (v případě změny aktuálních vládních nařízení k epidemiologické situaci bude forma setkání změněna). Přihlaste se online ZDE.

Nejste-li z Prahy, zapojte se do homesharingu s organizací, která je vám nejblíž

na www.homesharing.cz