Homesharingový večer 9. 9. od 18.00

Homesharingový večer 9. 9. od 18.00

Máte trochu času a chcete pomáhat konkrétním rodinám? Přidejte se k nám a staňte se hostitelem, kamarádem dítěte s mentálním postižením. Dítěti pomůžete objevovat nový svět. Pečujícím rodičům darujete chvíli času na odpočinek.

Chcete vědět víc? Přijďte na nezávazné informační setkání 9. 9. od 18h v Praze 7 (poblíž zastávky Vltavská). Prosíme, přihlaste se předem vyplněním krátkého formuláře.

💚
Dozvíte se, jak homesharing funguje, jak probíhá příprava, jak hledáme nejlepší kombinaci dítěte a hostitele, jakou budete mít podporu. Setkáte se také s pečujícím rodičem a hostitelem, kteří jsou už zapojení. Budete se moci zeptat na všechno, co vás zajímá.

💚
Co je Homesharing?
– Propojuje rodiny dětí s autismem a mentálním postižením s obyčejnými lidmi z veřejnosti, kteří chtějí a mohou část svého volného času věnovat dítěti.
– Například hostitelka Míša si bere dvakrát za měsíc na půlden Lucku s mentálním postižením. Společně si dají svačinu a vyrazí na procházku do lesa, pak vaří nebo pracují na zahrádce, a když je teplo, tak se vykoupou v bazénu. Na konci dne jede Lucka zase zpátky domů. Rodiče mezitím mají čas na odpočinek.

Více o homesharingu.