Pošlete to dál: Hledáme kamarády pro děti s autismem

Pošlete to dál: Hledáme kamarády pro děti s autismem

I děti s mentálním postižením a autismem chtějí a potřebují mít kamarády. Parťáky, kteří s nimi budou podnikat malá obyčejná dobrodružství a přijímat takové, jaké jsou.

Najít si kamarády je pro ně ale složitější a pomoci v tom umí homesharing, kdy dobrovolník (hostitel) tráví s dítětem například dvě dopoledne za měsíc, chodí spolu na výlety, na hřiště, do bazénu, do kavárny, starají se o zahrádku a podobně.

Pomozte dětem s autismem najít nové parťáky, kteří jim darují svůj čas a pozornost. Jak?

  • zapojte se jako hostitel a věnujte čas dítěti s autismem: ozvěte se Nele: 720 028 535, nela.cenkova@lenka-frisovadetiuplnku-cz
  • pošlete to dál:

Pomozte nám rozšířit homesharing dál do světa, řekněte o něm kamarádům, rodině, kolegům, sousedům. Že nevíte, jak na to?

Stačí jednoduše nasdílet a poslat dál informaci o tom, že takto pomáhat je prima a zapojit se do homesharingu může každý.

Více o homesharingu a tom, jak funguje:

Homesharing spojuje lidi z široké veřejnosti s rodinami, které pečují o dítě s intelektovým postižením a autismem. Komu pomáhá: Děti získají nové vztahy, zkušenosti a dovednosti. Rodiče mají čas nabrat nové síly. Hostitelůmhomesharing přináší radost a dobrý pocit, příležitost učit se trpělivosti a empatii.

Jak to probíhá: Hostitelská rodina, či jednotlivec si pravidelně bere dítě na předem domluvený čas, například na odpoledne, do své domácnosti. Společně tráví čas, hrají si, chodí na procházky. Dítě se pak vrací zpátky do své rodiny. Pečující rodiče zatím mají možnost vydechnout a nabrat síly pro každodenní náročný shon, dojít si k lékaři, na úřady, věnovat se sourozencům dítěte. Dítě získává nové sociální kontakty a zkušenosti.

Další informace najdete na webu zde se můžete ozvat Nele: nela.cenkova@detiuplnku.cz, 720 028 535.